Uttalelser

Om bachelorprosjekt


"Ida har et smukt instrument og stemmen spinder i koloraturen. Hun besidder en gedigen musikalitet og viser os en palet med mange klangfarver. Hun viser en veludviklet stilsans i barokmusikken og er en rigtig fin kammermusiker." 


- Hanna Hjort, Martin Gade og Henriette Bonde- Hansen, jury ved

   Ida Wahls bachelorprosjekt 24.06.2021Om konsert med Maskros trio


"Dei har ein svært dyktig songar i Ida, som har ei stø røyst som bér godt, og ho syng frå seg til oss. Ho er heime i både tradisjonsmusikken og i 'vanleg song' , og framfører med autoritet."


- Svein Rimestal for Uskedal Utvikling 25.08.2022Om masterprosjekt


"Sangeren Ida Wahl har ved sin kandidateksamen sammensat et alsidigt og ambitiøst program under titlen 'Lys og Mørke', spændende fra Händels Gloria, over Debussys Ariettes Oubliées, nordisk folketone som afspillet audio mellemspil, til Idas eget nutidige samskabende virke som komponist, tekstforfatter og udøvende kunstner i et sympatisk scenisk udtryk.

Programmet er velkurateret med en opadgående kurve, hvor Ida særligt i sine egne kompositioner fremstår indlevet, oprigtig, autentisk og velintegreret med sin egen stemme og indgår meget fint i ensemblespil med de øvrige medvirkende.

Ida demonstrerer kompromisløshed i sine valg af repertoire og redegør i den skriftlige del i et levende sprog for sine refleksioner over processer og endeligt produkt.

Samarbejdet med Filippa Westerberg er frugtbart og lover godt for fremtidigt kunstnerisk virke. Ida, Filippa og de to medvirkende dansere er eksempelvis meget virtuose i de recitativiske dele af værket "To kvinner i verden/Två kvinnor i världen".

Det skal endvidere fremhæves, at Ida i det franske repertoire med et smukt og varmt klingende mellemleje formidler musikken overbevisende og med meget fine sproglige nuancer."


- Fagjuryen ved Ida Wahls kandidatprosjekt 11.12.2023